Lépjen kapcsolatba velünk

OMES - Felelős műszaki vezetés

Felelős műszaki vezetés

Kivitelezések teljes körű szakfelügyelete, különböző szakterületek műszaki és organizációs összehangolása. Egy építkezés kivitelezése során a felelős műszaki vezetés szerepe döntő fontosságú, hiszen a kivitelezőnek kötelező alkalmaznia szakági felelős műszaki vezetőt, illetve a felelős művezető segít  koordinálni a munkafolyamatokat és ellenőrzi, hogy megfelelő minőségben lett -e elvégezve az adott munka. 

Az OMES Mérnök Kft. felelős műszaki vezető szakemberei jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így hatékonyan tudják összehangolni a kivitelezés egyes folyamatait, fázisait.

Az építési munkaterületen végzett építési-szerelési munkát a felelős műszaki vezető irányítja, felügyeli. A felelős műszaki vezető tevékenysége a vállalkozó (alvállalkozó) kivitelező kivitelezési szerződésében vállalt építőipari kivitelezési tevékenységnek vagy meghatározott részének irányítására terjed ki.

Építési tevékenységek végzése során alkalmazása kötelező. A kivitelező, építtető köteles felfogadni és alkalmazni az építési folyamat koordinálásra.

Miért felel a felelős műszaki vezető?

  • az építményfajtának, építési tevékenységnek megfelelő jogosultságának meglétéért,
  • a szakmunka irányításáért,
  • az építmény, építményrész jogerős és végrehajtható építési engedélynek és a hozzá tartozó jóváhagyott engedélyezési terveknek, illetve a jogszabályban meghatározott kivitelezési terveknek megfelelő megvalósításáért, továbbá
  • az építési tevékenységre vonatkozó szakmai, minőségi és biztonsági előírások megtartásáért,
  • a munkálatok végzésének szakszerűségéért és
  • az elvégzett kivitelezési feladatok írásbeli nyilatkozataiért.

Az OMES Mérnök Kft. az ország kiemelt projektjein végez felelős műszaki vezetői feladatokat építész, elektromos és gépész szakágban egyaránt.